Coming Soon

Chili Chili.

Visste du at det er minst 5 chili typer som bruker mest i thailandsk mat?

Bli kjent med 5 typer chili som bruker mest i Thaimat. 🤗

Chili er et hoved krydder som ofte brukes i thailandsk mat. Mange thairetter har en krydret smak fra chili. Vi bruker chili i mange thaimat retter og chilitypen er også forskjellig.

I dag skal jeg introdusere 5 typer chilipepper som er mest brukt i thaimat.

🌶🔥 CAYENNE PEPPER

Long red pepper, chili spur pepper og spur pepper på engelsk. Opprinnelig kommer fra Sør-America, men har vært dykket i Thailand i mange års siden. Vi bruker de både grønn og rød. Chili inneholder A, B og C-vitaminer. Visste du at chili kan redusere risikoen for overvekt og fedme? 😋👍🔥🌶🍜

🌶🔥 CHILLI PADI, BIRD’S EYE CHILLI

Bird Chilli, Thai pepper. 🌶 Vær forsiktig fordi Thai bird’s eye chili kan gi deg 50,000 – 100,000 Scoville Heat Unit. 🔥🔥 Scoville Heat Unit er et mål på spiciness av en bestemt chili. En Scoville Heat Unit (Scoville) eller SHU i forkortelse. 🤗🔥🌶

🌶🔥 TABASCO PEPPER (พริกกระเหรี่ยง)

Opprinnelig kommer fra Mexico. 🇲🇽 Tabasco pepper chili har dyrket i Thailand og Burma grenser. 🌶 De er også brukt i mat industri i Mexico og du kjenner godt på navnet «Tabasco» saus. 👍🔥🌶

Vær forsiktig🧐 forskjellig mellom Chili Padi eller bird’s eyes chili og tabasco chili.

Chili Padi eller bird’s eyes chili har mørke grønn farge mere enn Tabasco chili som har lyse grønn.

🌶🔥 PEPPER GEM

Pepper gem er en type av bird’s eye chili, 🌶 men det er større mer enn bird’s eye chili. Pepper gem er viktig for Thailands økonomiske avlinger dvs. vi bruker pepper gem chili også i mat industri. 👍 Du kan bruke pepper gem chili både fersk og tørr. Pepper gem chili er også klassifisert som krydder🌶 slik alle må ha inntatt i thailandsk husholdninger på lang tid. 👍😍🍲

🌶🔥 TØRKEDE CHILI

Faktisk tørkede chili betraktes som en form av bevaring av mat. 🍲 I noen år med jordbruk er det en overflod av råvarer. Bønder bringer sine jordbruksavlinger og tørker de for å beholde og kan bevare maten i lang tid. 👍😍 Tørket chili er et resultat av konserveringen av mat. For å lage tørket chili, kan man brukes mange typer av chili. Alle typer av thai karripasta brukes også tørkechili. 🌶🤗👍🍲

👉Les mer på «slik gjør du» på facebook-siden vår.

https://www.facebook.com/Thaitapas2121/menu

Her finner du også spennende serveringstips, tips for bruk av riktige ingredienser til å lage autentisk thaimat og interessante og nyttige temaer for deg som ønsker å lage asiatisk mat.

THAI GUL KARRI

GUL KARRI


Nok en populær thai karri retter er det gul karri. Gul karri er påvirket av karri fra utlandet. Masse forskjellige krydder har blitt importert fra indiske folk som kommer fra India. Dette fører til at gul karri rett har påvirket fra Indias mat kultur. Karri rettens smak er likt som Indisk karri. Gul karri bruker poteter som hoved ingrediens. 🍚🍲 I thai karrirett bruker vi sjelden poteter som hoved ingrediens. Gul karri kaller vi også et annet navn, det kaller «Keng Yang Tes» 🇮🇳 og det betyr karri som tilberedes på en fremmed måte. 🇮🇳🌿👍

Jeg har fått gratis kylling lår 🐔 fra venninna mi 😘 og derfor skal jeg bruke det for å lage thai gul karri i dag. 👍🙇‍♀️ Tusen hjertelig takk #ManiMoe. 🙇‍♀️


INGREDIENSER FOR 2 PERS. 
 • 500 g. valg fritt kjøtt. Du kan bruke kyllingfilet, svinekjøtt, lam eller biff. Jeg bruke kylling lår ca. 4 stk.
 • 400 ml. Kokosmelk.
 • 100 g. Gul karri pasta.
Hjemmelaget karri pasta fra bunn. Klikk HER!
 • 1 ss. karri pulver.
 • 300 g. løk, kjær i terninger.
 • 300 g. potet.
 • 200 g. cherry tomater.
 • 1 ss. vegetabilsk olje.
 • 2 ss. fiskesaus
 • 2 ss. kokos sukker
Hva du skal forberede.
 1. Forberede dine valgfritt kjøtt. Rens og skjær det i biter ca. 2 tommers.
 2. Del kokosmelk i 2 kopper, 1 kopp med volum 300 ml. og 1 kopp med 100 ml. La de stå ved side.
 3. skjær potet i store terninger ca. 2 tommer også samme med løk.
FREMGANGSMÅTE:
 1. Varm olje i en panne. Deretter tilsetter du gul karri pasta og stekte det i panne til det dufter. Etterpå tilsetter du gradvis kokosmelk med volum 300 ml.
 2. Kokt karri pastaen og kokosmelk videre ca. 3-5 min. og tilsetter du kjøttet, rør det godt. Deretter tilsetter du all kokosmelk med volum 100 ml.
 3. Kokt videre til karri og kjøtt blir kokt deretter tilsetter du poteter og vent litt til karrien blir kokt igjen ca. 5 min. Etterpå tilsetter du fiskesaus og kokos sukker.
 4. På grunn av Thai gul karri er en type “slow cook” karrirett. Den kan ta lang tid for å lage. Ved å småkoke karrisausen sammen med kjøtt, poteter på middels varme til det blir møre. Hvis du har en trykkoker, da den kan hjelpe deg spare mye tid for.
 5. Etter at du har kokt karrisausen, kjøttet, potene til det myke da smaker du karri sausen. Dette basert på ditt eget ønske. Gul karri skal være lett salt og søt blandet.
 6. Tilsett du løk og tomater til slutt. Kokt videre til løkene og tomatene blitt myke og ta du den opp fra platen.
 7. Da skal du servere gul karri sammen med thai Jasmin dampet ris. Også du kan servere det sammen med nan-brød eller riste sur deig brød.
THAI GUL KARRI
SERVER GUL KARRI MED NAN-BRØD
ELLER MED JASMIN DAMPET RIS
TIPS:
 • På grunn av gul karri er en type “slow cook” karrirett. Den kan ta lang tid for å lage. Ved å småkoke karrisausen sammen med kjøtt, poteter på middels varme til det blir mørt. Hvis du har en trykkoker, da kan den hjelpe deg spare mye tid for.
 • Skjær kjøttet i store biter fordi den er “slow cook”, hvis du skjær de i små biter, så vil kjøttet løses opp i buljongen.
 • Det er samme grunn for å kutte poteter og løk i store biter.
 • Ferdig gul karripasta er fra merket Aroy D eller Nittaya gul karripasta. Du kan kjøpe de fra asiatiske matbutikker. I tillegg kan du kjøpe fiskesaus, kokosmelk (Aroy D) merket og mm. På asiatiske råvarer.
 • Du kan egentlig lage hjemmelaget thai rød karripasta selv. Følg den lenken for å få oppskrift! https://rettimunnen.com/2022/02/28/thai-gul-karripasta-fra-bunnen-av/
 • For deg som er vegan eller vegetarianer: Du kan lage denne gule karrien ved å bruke tofu, vegetar kjøttboller, Tempe eller vegetar produkter i stedet av kjøtt. Du kan bruke også soyasaus eller salt i stedet for fiskesaus.
 • Hvis sausen blir litt tykk, da kan du legge litt vann.

Fusjon Pad Thai.

SPAGHETTI PAD THAI
PAD THAI SAUS
PAD THAI

Pad Thai ble født under Thai statsminister Field Marshal Plaek Phibulsongkharm (Phibul) regjeringstid. Den ble født i midt i den store Øst-Asia krigen eller WW2. Den epoken hadde pro-pakanda blitt fremmet med patriotisme og nudler ble ansett som kinesisk mat.

Den thailandske regjeringen på den tiden ville ikke ha mat som ikke representete autentisk thailandsk mat. Derfor Oppfant det ny gjenskap en nudler retts oppskrift som basert fra nudler rett som ble pupolært spist på den tiden i thai stil, og måtte være en type stekte nudler!

Ingredienser for Pad Thai på den tiden kunne ikke ha svinekjøtt fordi svinekjøttet var representert en ingrediens å regnes for kinesisk mat. Derfor var pad Thai i de dager hadde ingen svinekjøtt komponent. På grunn av var Pad Thai på den tiden regnes som en “nasjonalisme mat” derfor var svinekjøtt strengt forbudt for å bruke som hoved ingredient for Pad Thai.

Hovedingredienser i Pad Thai er nudler som laget av rismel. Såkalte “San Chan” eller “Sen Lek”, hardt gul tofu, strimlede tørkede reker, kinesisk gressløk, rødløk, bønnespirer, grovhakket søt kinesisk reddik og mm. I dag kan kjøtt brukes som en rekke ingredienser, mest populær brukes vi scampi.

Rett i Munnen skal presentere en meny med Fusjon Pad Thai. Jeg skal bruke spaghetti i steder ris stikk nudler for jeg har ikke ris nudler nå.
Matlaging kan man endre den etter situasjon, men hvordan vi kan beholde den originale smaken.

FUSJON PAD THAI
La oss vise ingredienser for 1 person.
 • 200 g. Spaghetti, selvfølgelig, ferdig kokt Aldante.
 • 200 g. Valgfritt kjøtt, du kan bruke svinekjøtt, kylling, scampi, etc. etter eget ønske. I dag skal jeg bruke svinekjøtt fordi jeg har bare det.
 • 50 g. Bønnespirer, hvis du ikke har dem, trenger du ikke.
 • 50 g. Purre, dette må jeg utvides, vanligvis bruker vi thailandsk gressløk, men vi er nå i Norge. Noen ganger er det vanskelig å finne opprinnelig grønnsaker. Derfor må vi finne noen annen innfødte grønnsaker som er vanlig i Norge i stedet.
 • 50 g. Strimlet gulrot. Du kan bruke det eller ikke, dette som du vil.
 • 2 ss. Grovmalte ristede peanøtter.
 • 1 ss. God fiskesaus
 • 1 ss. Råsukker (brunt sukker) eller kokossukker. Vi prover å unngå hvite sukker.
 • 1 ss. Vegetabilsk olje, her kan du bruke olivenolje eller kokosolje. Vel, vi kan velge her hvilken type olje vi skal bruke. Her skal jeg bruke kokosoljen.
 • 1 ts. Chili pulver. Hvis du liker litt krydret. Du kan også bruke kajennepepper.
 • 1 skive lime. Skjær en lime i skiver for å presse når du spiser. Fordi en skive lime vil gi din Pad Thai en myk syrlig smak og du vil lukte frisk av lime også.
 • 1 ss. Grovsnittet rødløk eller vanlig løk.
 • 1 ss. Kinesisk reddik. (Noen vil også bruke kinesisk reddik, hvis du ikke har det, trenger du ikke).
 • Hard tofu, men det er vanskelig å finne her i Norge. Da kuttet vi det.
 • 1 egg, ikke glem ett egg.
 • 2 ss. Hjemmelaget Pad Thai Saus fra vår oppskrift, Rett i Munnen!

Fremgangsmåte

✅ Varm opp oljen litt.

✅ Så tar du rødløk, stekte du rødløken inn oljen. Etter det tilsetter du grove skiver kinesiske reddiker og steker du den en stund, ca. 2-3 minutter.

✅ Når det lukter godt, kan du tilsette kjøttet og røre det sammen.

✅ Når kjøttet begynner å koke, tilsetter du spaghetti (som du allerede kokt) i pannen, så legger du Pad Thai sausen, tilsetter fiskesaus, sukker og stekte du godt spaghettiene sammen med alt ingredienser, ca. 3-5 minutter. (Ikke stille høy varme, bruk middels varme for alt er nesten ferdigstekt).

✅ Du kan prøve smak, hva slags smaken du ønsker. Hvis du liker litt søtt så legger du litt sukker. Men Pad Thai må ha en søt, syrlig og litt salt smak blande sammen. Og nå kan du legge til malte peanøtter også.

✅ Knekker du egg, gjør plass til å legge egget ved å skyve nudlene eller grønnsakene til det andre hjørnet av pannen.

✅ Hvis pannen er tørr, du kan tilsette litt olje, ca. ½ ts. skal være greit, knekk egget og stekte det i pannen.

✅ Bruk en slikkepott til å øse nudlene på egget, tilsett de resterende grønnsakene, strimlet gulrot, purre, bønnespirene, stekte de alt godt sammen i ca. 2-3 minutter, så kan du servere.

✅ Server Pad Thai sammen med skivet lime, chilipulver og malte peanøtter på siden av retten.

✅ Hvis du er i Thailand, vil du få også fresk thailandsk gressløk, men vi har det ingen da hoppet vi dette trinnet.

✅ Spis den varmt, du vil smake deilig spaghetti Pad Thai og det kan gi deg tror på at du nå er i Thailand.

Rett i Munnen tilbyr frossen thai tapas og catering. Vi lager autentisk frossen thai-tapas og spennende thai enkelt måltid. Vi hjelpe deg til å få en god matopplevelse i en hektisk hverdag!

Ring: 467 99 179, 467 52 429

Følg oss også på

https://www.facebook.com/Thaitapas2121

https://www.instagram.com/rettimunnen8563/

https://www.tiktok.com/@rettimunnen6594?lang=th-TH

Er du glad i nudler?🍜🥢😍

BÅT NUDLER I THAILAND

Lurer du noen ganger på hva slags type av nudler kan man bruke til å lage forskjellige thai nudler retter?

Hvis du noen gang har spist Pad Thai, da kan du se at den bruke nudler som lages av rismel. Hvis du spiser annen type av stekt nudler, vil du kanskje få egg nudler! 🤔🥡

Å lage thailandske nudler retter skal vi bruke forskjellige nudler typer i forskjellige nudler retter også. Det kommer annen på hva slags type av nudler retter er det! 😍😱

I dag skal Rett i Munnen introdusere 5 typer nudler som er mest brukt i thailandske nudler retter.

Rice Stick Noodles 🍜🥢

På thai kalles vi “Sen Lek” eller “Kouy Tiew Sen Lek”. Denne typen nudler er laget av rismel. Du kjenner disse nudlene fra “Pad Thai” nudler rett. Hvis du reiser til Thailand, vil du se mye disse i forskjellige thailandske nudler retter f.eks. båtnudler, Tom Yum suppenudler. Du kan finne ris stikk nudler på de fleste asiatiske matbutikker i Norge. 😍👍

Wide rice noodles
(Kouy Tiew Sen Yai).

Wide rice noodles er på engelsk navn. På thai kaller vi “Kouy Tiew Sen Yai” Denne type nudlene lager også av rismel. Det er akkurat det samme ris stikk nudler (Pad Thai nudler eller “Kouy Tiew Sen Lek”). Wide rice noodles (Kouy Tiew Sen Yai) er flate og bredere enn Pad Thai nudler (Kouy Tiew Sen Lek). Derfor kaller vi “Wide rice noodle” for nudler er brede og flate. Vi bruker wide rice noodle både stekte og suppe nudler retter. Mest kjet for det nudler rett er “Pad See Ew”. 😱🙂

Vermicelli Rice noodles (Sen Mee). 🥢🥡

Vermicelli Rice Noodles er på engelsk og vi kaller «Kouy tiew sen mee» på thai. Hovedingredienser for vermicelli ris nudler er rismel. Vermicelli ris nudlers produksjon prosess er også samme med produksjon prosess for “wide noodles” og “rice stikc noodles”. Vi bruker mye Vermicelli ris nudler for stekte ris nudler eller suppe. 🥢🥡😍

Grunnen for at vi kaller Vermicelli ris nudler pga. nudler er tynne utseende. Du har kanskje sett den i form av Instant nudler. Du kan også finne type nudlene i de fleste asiatiske mat butikker i Norge.

Egg Nudler.

La oss nå snakke litt om en annen type nudler som er veldig kjent i Norge, egg nudler. Vær forsiktig mellom egg nudler og gule nudler fordi de ser ganske like!

Egg nudler har lysegul farge og har egg som er en av hoved ingrediens. Gule nudler (yellow noodles) har litt mørk gulfarge og har ikke egg i ingrediens. 😍👍

Du finner både egg nudlene og gule nudlene i alle asiatiske mat butikker i Norge.

EGG NUDLER
STEKTE GUL NUDLER
KINESISK GUL NUDLER
Glassnudler 🍜

Glasssnudler eller vi kaller “Wun Sen” på thai. Det er laget av mungbønner, vann og andre ingredienser som potetstivelse. Det ser ut som en lang, klar, rund linje. 🍜

Glassnudler 😍🍜🥡 selges vanligvis i form av tørket vermicelli. Når du brukes det til matlaging, må det bløtlegges i vann eller koke opp for å mykne det først. 🍜

Eksempler på mat som bruker vermicelli eller Wun Sen er klar suppe, stekt vermicelli, bakt reker med vermicelli osv. 😱🙂

Snakker om nudler. 🥣🥢

Top 5 Thai Nudler! 😍

Rett i Munnen vil introdusere 5 typer nudler som er veldig populære nudler retter i Thailand. 🍜

Nudler er en veldig populær mat i Thailand.  Du kan finne og bestille nudler retter i mange restauranter i Thailand.  Vi vet ikke helt om denne typen maten når det skjedde.  Det vises ikke noe bevis, men det mest overbevisende antagelse ser ut til at det har sin opprinnelse fra Kina. I følge “Marco Polos reiser” hvem som reiste gjennom Silkeveien hadde skrevet om nudler i sin reise og sitt opphold i Asia i 1200-tallet.

Rett i Munnen vil introdusere 5 typer nudler som er veldig populære nudler retter i Thailand. 🍜

Vi har ingen klare bevis også når nudler kom til Thailand. Det er bare en antagelse om at det sannsynligvis skjedde i Ayutthaya-perioden, under regjeringstid kongens Phar Narai Maharaj. Fordi på den tiden, Thailand hadde hatt kontakt med mange utlendinger enten europeere, sørasiater eller kinesere.

Rett i Munnen vil introdusere 5 typer nudler som er veldig populære nudler retter i Thailand. Disse 5 typene nudler er🍜

PAD THAI

Pad Thai

Pad Thai er en veldig smakful nudler rett.🍜 Den er velkjent i mange land i verden. Pad thai 🥢er en type stekte nudler. Nudler lager fra rismel og stekte det sammen med Pad thai saus. I tillegg bruker vi tammarind til Pad thais sausen, dermed sausen har en unik smak. 👍

Egentlig bruker vi scampi for Pad thai for det passet best til Pad thai, men du kan bruke annen kjøtt som svinekjøtt eller kylling også. 👩‍🍳🍜🥣🥢

Pad thai er en populær nudler rett. Du kan bestille Pad thai fra mange thai restauranter også i Norge. 🙂👍

PAD SEE EW
Pad See Ew eller stekte nudler i mørk soyasaus. 🧂

Denne er en annen type stekte nudler. Navnet på denne nudler retten kalt fra type soya saus som er mørk svart farge med søt smak, kalt “See Ew”.  😍 Pad See Ew = stekte nudler med mørk soyasaus.

Nudler som ofte brukes i Pad See Ew er laget av rismel. Ved å kna rismel og deretter lage deigen til det blir tynn ark. 👩‍🍳🍜🥢 Bruk deretter en kniv for å kutte deigen slik en linje som er bredd ca. 1,5-2 cm. 👍

Thaifolk kaller denne typen nudler «Sen Yai». 😍🙂 fordi nudlene ser store og flate.

Ingredienser for Pad See Ew er enkle å finne. Når den er gjort, anbefales stekte nudler med mørk soyasaus eller Pad See Ew er en annen nudler meny du bør prøve. 🙂👍

Tom Yum Nudler Suppe.

Denne typen nudler er en type nudelsuppe. 🥣🥢 Hvis du har hørt om Tom Yum suppe, den ser like ut.

Tom Yum nudler suppe har en rik blanding smak og det bruker litt annerledes ingredienser for Tom Yum suppe. 👩‍🍳🍜🥣

Suppen har en sur smak av fresk lime, litt krydderet av det tørkede chilipulver, søt å kremte av peanøtter kombinert disse smak en unik smak i nudelsuppen.

Prøv det hvis du skal prøve noe annerledes i nudler retter! 😍🙂

BÅTNUDLER ELLER “KUAI TIAO RUEA”
Båtnudler kaller vi “Kuai-tiao ruea” på thai. 🍜 🚣‍♀️

Båt Nudler er en annen type nudler suppe. Den har en sterk smak. Kjøttkraften til denne suppen er mørk farge. Det inneholder med forskjellige krydder.

Denne båt nudelen 🍜 🚣‍♀️ har en lang historie i Thailand. Opprinnelig ble navnet «Båt Nudelen» kommer fra kjøpt og solgt nudler med båt. Båt transport er en vanlig trafikkform som var i Thailand i gammels dag.  🍜🥣

Båten har ikke motor, men den har bare en padle for å padle. Bolle som brukes til nudelsuppen er en liten bolle med et unikt utseende. Fordi den passer til et små handelsområde som en liten båt. 🚣‍♀️

Hvis du ønsker å spise båt Nudler i gammels dag, kan du bare rope til selger og de kan padle båten til ditt eget kai foran ditt hus.  🙂👍

Båt Nudler derfor fikk navnet sitt fra handel – selger nudler fra båten!

KHAO SOI
Khao Soi 😍🙂

Hvorfor kalles det “Khao Soi”? Fordi ordet “Khao” på thai betyr “ris”, men denne typen nudler har ikke ris! 🍜🥢

Khao Soi er en nudler rett og bruker egg nudler som hoved ingrediens.

Grunnen til at vi kaller denne nudler retten “Khao Soi” er fordi det i gammels dag var ikke maskin for å lage nudlene! 🍜

I Thailands gamle dag laget vi ferske nudler av hvetemel, egg, salt og vann.

Bland alt ingredienser sammen og knas til det er godt kombinert. Etterpå trykket det for å ruller til et ark.

Ta deretter en kniv for å skjære deig i strimler, så kalles vi “Khao Soi”. Og det betyr «skjær deig i strimlet!» 👩‍🍳🍜

Khao Soi har en krydret smak og det er veldig populært som mat signatur i nord-part Thailand.

Følg Rett i Munnen for å få nyttige innhold fra oss. 😍

👇👇

☎️: 467 99 179, 467 52 429

Rett i Munnen hjelpe deg til å få en god matopplevelse i en hektisk hverdag! 🤗😊🥟

Thai gul karripasta fra bunnen av!

Nok en populær thai karri retter er det gul karri. Gul karri er påvirket av karri fra utlandet. Masse forskjellige krydder har blitt importert fra indiske folk som kommer fra India. Dette fører til at gul karri rett har påvirket fra Indias mat kultur. Karri rettens smak er likt som Indisk karri. Gul karri rett bruker poteter som hoved ingrediens. 🍚🍲 I thai karrirett bruker vi sjelden poteter som hoved ingrediens. Gul karri kaller vi også et annet navn, det kaller «Keng Yang Tes» 🇮🇳 og det betyr karri som tilberedes på en fremmed måte. 🇮🇳🌿👍

KYLLING KARRI
KARRI PULVER

Rett i Munnen del gjerne oppskrift for thai gul karripasta! Hvis du har tid og elsker å lage mat fra bunn av, du vil finne at det resultat har verdt for å bruke tid for.

Nødvendig utstyr for å lage karripastaen.

EN MØRTEL
ELLER EN BLENDER

En mørten eller en blender.

Hva er ingredienser i thai gul karri pasta da? Vi deler krydder i 2 typer.

Ferskede krydder.
 • 2 ts. ingefær
 • 1 ts. galanga rot 
 • 1 ss. sitron gresss
 • 3 ss. sjallot løk
 • 1 ½ hvitløk
Tørkede krydder.
 • 2 ts. koriander frø
 • 1 ts. spisskumen
 • 4 stk. store cayennepepper eller lange rød peper. (fjern bort frøene).
 • 1 ts. salt
 • 1 ½ ss. karri pulver
 • 1 ts. rekepasta                                                     
METODE:

✅ Skjær de tørkede chilier i skiver og fjern frøene. Legg de i vannet omtrent 10 minutter til de er myk. Skjær chiliene i biter og pund de med salt til det er fint.

✅  Pund pepper, korianderfrø, spisskumen til grundig.

✅  Deretter tilsett ingefær, sitrongress, galangal, sjalottløk og hvitløk. Pund eller bland alle ingrediensene til grundig.

✅ Tilsett også rekepasta og karri pulver til slutt. Pund det igjen til det blandet sammen og fint.

✅  Når det er ferdig, kan gul karri pastaen bruker for en karri rett ca. 2 personer.

Neste gang skal vi vise deg hvordan kan man lage thai gul karri rett.

Tips: 🍲🍽

✅ Bruk den store cayennepepper eller lange rød pepper for å få smak og farge, men ikke sterk. Ta bort frøene og ligg chiliene i vann ca. 10 min. Karripastaen skal være krydret, men ikke sterk.

✅ Det vanskeligste å dunke er sitrongresset. For å spare din tid anbefaler vi at du først behandler ingrediensene i en blende og avslutter det i mørtel.

✅ Pund karripastaen i en mørtel kan knuse og skille fibrene i motsetning til kutting den fra du får med Food prosessor som blende.

Følg oss på Rett i Munnen og du vil ikke miste av de gode nyhetene

Følg: https://www.facebook.com/Thaitapas2121 for å få nyttige inneholde fra oss! 😍

Ringt: 467 25 429 for bestilling! 😍😋

Hvordan kan man lage Pa-neng Karri.

Valg fritt kjøtt (Svinekjøtt) i Pa-neng Karri.

Pa-neng karri er en type thailandsk karri retter. 🍲🍚 Den har en lang historie i thailands mat kultur. Vi vet ikke egentlig hvor denne karri retten ble påvirket fra hvilken matkultur, men det malasiske ord “panggang” som betyr “grill” har knyttet i det samme måte til å lage thai Pa-neng karri siden i 1890!

Ifølge thai gamle kokebok som heter “Tam ra Kab Khao” av mamma «Somjean Rachanupraphan» som ble publisert i 1890 fortalt at Pa-neng karri er en type grillmat. 😍 Oppskriften beskrev om måte til å marinere hel kylling med karripasta og kokosmelk. Etterpå grillet kyllingen over en myk kulild. På grunn av tilberedningsmetode kunne være vanskelig og ta lang tid, dermed det endret fra grilling hel kylling tilberedningsprossen til det ble dagens Pa-neng karri.  🍲

Du kan bruke en rekke kjøtt eller til og med fisk i Pa-neng karri. I denne presentasjonen skal vi bruke svinekjøtt som hovedingrediens. 🐷🥥Smaken av Pa-neng karri er litt søt og salt. Vanligvis bruker ikke grønnsaker i denne karri retten, men mange bruker små auberginer som kaller “Ma Kua Puang”. I Norge er type aubergine ganske sjelden. Derfor bruker vi ikke det. 🍲🍚

Server varm Pa-nene karri sammen med dampet ris🍚🍚

Ingredienser for 2 personer.
 • 300 g. svinekjøtt
 • 400 g. kokosmelk
 • 100 g. Pa-neng karripasta
 • 2 ss. fiskesaus
 • 2 ss. brun sukker
 • 2 stk. ferske Cayenne pepper
 • 3 blader kaffirlime blader
 • 3 stanger sweet thai basilikum
 • 2 ss. vegetablisk oljen

FREMGANGSMÅTE: 👇

✅ Rens kjær kjøttet (kylling eller svinekjøtt), og kutt den i biter ca. 3×5 cm.

✅ Skjær også ferske Cayenne pepper, fjern bort frøene og kutt de i tynn strimler.

✅ Skjær kaffirlime blader i tynn strimler. La de stå ved side.

✅ Del kokosmelk i 2 kopper, 1 kopp med 300 ml. og 1 kopp med 100 ml. La de stå ved side.

✅ Varm opp vegetabilsk oljen i en kjele eller en stor wok på middels varme. Tilsett Pa-neng karripasta og steker den i oljen ca. 2 minutter.

✅ Tilsett kjøttet (svinekjøtt) steker kjøttet sammen i Pa-neng karripasta i ca. 3-5 minutter.

✅ Etter det tilsett en kopp kokosmelk med et volum på 300 ml. og rør godt til en jevn blanding.

✅ Etter at karrien blitt kokt et øyeblikk, tilsett fiskesaus, kokossukker eller plum sukker, smak på smakene du liker. Normal thai Pa-neng karri er litt søtt og litt salt smak. Bland godt og la det koke i ca. 5 minutter eller til kjøttet blir gjennomkokt.

✅ Hvis karrien er for tykk, ha i litt vann og kokt det videre ca. 5 minutter.

✅ Tilsett rest av kokosmelk 100 ml. La den koke videre ca. 3 minutter.

✅ Helt til slutt tilsetter du inn ferske Cayenne pepper og kaffir lime blader.

Så er denne varme karrien klar til å serveres med dampet kokt ris.

TIPS: 😍

👉 Ferdig Pa-neng karripasta er fra merket Aroy D eller Nittaya Pa-neng karripasta. Du kan kjøpe de fra asiatiske matbutikker. I tillegg kan du kjøpe kaffir lime, Sweet thai basilikum, kokosmelk (Aroy D) merket og mm. På asiatiske matbutikker.

👉 Du kan egentlig lage hjemmelaget thai Pa-neng karripasta selv. Følg den lenken for å få oppskrift!

👉 For deg som er vegan eller vegetarianer: Du kan lage denne Pa-neng karrien ved å bruke tofu og soyasaus i stedet for kjøtt og fiskesaus.

👉 Mange bruker ikke peanøtter i Panang karri, men jeg vil tilsette det pga. det kan gi deg mer godt creamy karri sausen. Hvis du er allergisk peanøtter, da behøver ikke du å tilsette det.

Rett i Munnen tilbyr frossen thai tapas og catering. Vi lager autentisk frossen thai-tapas og spennende thai enkelt måltid. Vi hjelpe deg til å få en god matopplevelse i en hektisk hverdag!

Ring: 467 99 179, 467 52 429

Følg oss også på

https://www.facebook.com/Thaitapas2121

https://www.instagram.com/rettimunnen8563/

https://www.tiktok.com/@rettimunnen6594?lang=th-TH

Enkelt måte til å lage hjemmelaget Pa-neng karripasta.

Klart ferdig gå!

Hjemmelaget Pa-neng karripasta.

PA-NENG KARRI
INGREDIENSER
PA-NENG KARRIPASTA

For deg som vil lage mat fra bunnen av!

Hva er ingrerdienser i thai Pa-neng karripasta?

Pa-nang karripasta er ikke samme med thai rød karripasta. Denne karripastaen er en annen type blant forskjellige thai karripastaer. Pa-nang karripasta har en lang historie i Thailand og den er påvirket brukt av forskjellige krydder fra India. 🇮🇳

Smaken av Pa-nang karri er litt søt 🤤👍 og mild sterk. Pa-nang karri er veldig populær thai karrirett for deg som liker eksotiske karriretter. 🍚🍲

Se hjemmelaget thai rød karri pastaer HER!

Hva krydder og ingredienser som er i Pa-neng karripasta?

La oss først introdusere det nødvendig utstyr for å blande dette.

EN MØRTEL 🙂
ELLER EN BLENDER 👍

Etter det, la oss skilles typer av krydder som brukes til. 🍲🍚

Vi deler opp 2 typer krydder som brukes til Pa-neng karripasta 🇹🇭

👉Ferskede krydder. 🌿🥜
 • 2 ss. sitrongress skiver.
 • 2 ts. galangal skiver.
 • 1 ts. kaffir lime skall skiver.
 • 3-4 sjalottløk.
 • 4-5 fedd hvitløk. 🧄🧄
 • 1 koriander rot.
Blir kjent med thai ferskede urter krydder HER!
Blir kjent med thai tørkede krydder HER!
Tørkede krydder🙂
 • 8 tørkede Cayenne pepper eller lang red pepper. 🌶🥵 (ta bort frøene eller det kan være veldig sterkt for deg). 🥵
 • 1 ss. korianderfrø
 • 2 ts. spisskummen
 • 1 ts. pepper
 • 2 ss. fine peanøtter🌿🥜
 • 1 ts. vanlig eller hav salt.
 • 1 ts. rekepasta. (du behøver ikke å bruke den fordi det lukt kanskje er ikke så behagelig for deg, men hvis du vil ha den autentiske thailandske smaken, kan du blande det samme med de krydderne).
Metode 🍲🌶🥥

✅ Sett panne på ovn med middels varme, rist spisskummen, korianderfrø til det er blitt lysebrunt. Det bør ta ca. 2-3 minutter. Ta de stekte tørkede krydderne i bolle.

✅ Pund pepper, korianderfrø og spisskummen til grundig, legg de opp i en små kopp og legg til side. Eller du kan bruke pepper, koriander frø og spisskummen pulver og bland de sammen også.

✅ Skjær de tørkede chilier i skiver og fjern frøene. Legg de i vannet omtrent 10 minutter til de er myk. Skjær chiliene i biter og pund de med salt til det er fint. (Hvis du ønsker karripastaen blir sterkt og da trenger du ikke å ta bort frøene).

✅ Deretter tilsett koriander rot, sitrongress, galangal, kaffir lime skall, sjalottløk og hvitløk. Pund eller bland alle ingrediensene til grundig.

✅ Til slutt tilsetter deg rekepasta og pund alle ingredienser til det blir fint.

✅ Når det er ferdig, kan Pa-neng karri pastaen bruker for Pa-neng karri rett ca. for 4 personer.

Vi kommer oppskrift for Pa-neng karri rett neste gang. 😍🥣🍽

Følg oss også på

https://www.facebook.com/Thaitapas2121
https://www.instagram.com/rettimunnen8563/
https://www.tiktok.com/@rettimunnen6594?lang=th-TH

Hvorfor ble Massaman Curry rangert verdens 50 beste retter fra CNN Travel?

Les full artikkel HER!

INGREDIENSER
MASSAMAN KARRI PASTA
MASSAMAN KARRI

Massaman karri har massaman karripasta som hoved ingredienst.

Hva som er i thai Massaman karripasta da? 🍲😋

Massaman karripasta er en unik smak thai karripasta. 🍲🍽

Den karripastaen inneholder forskjellige tørkede krydder. Ingredienser for å lage Massaman karripastaens er egentlig enkle å finne i Norge. 🇳🇴 De fleste ingrediensene er tilgjengelige i mange fleste dagligvarebutikker i Norge, spesielt på indiske markeder. 🌶🧅

La oss først introdusere det nødvendig utstyr for å lage karripastaen.

EN MØRTEL
ELLER EN BLENDER

Sammenlignet med de andre thailandske karriretter, er at det særegne kjennetegnet ved Massaman karripastaen at alle ingrediensene skal stekes før du dunker eller maler det. 🥘

Kjennetegnet: 😍

Når alle krydderne er stekket og duftende skal fylle i hele ditt kjøkken. Da skal det begynne virkelige å arbeide!  😍

Hva som er ingredienser for thai Massaman karripasta da?

Først og frem må vi si, det kan ta ganske lang tid for å lage massaman karripasta fra bunn! 🧄🌶

Men når du lage det ferdig, kan du beholde den i opptil flere måneder i kjøleskap og et år i fryseren! Det har verdt til å bruke tid for. 👍

Ingredienser: 🧄🌶🧅
 • 4 belger kardemomme
 • 2 tommers kanelstang
 • 5 nellik
 • 1 ss. korianderfrø
 • 1/2 ss. spisskummen
 • 4-6 Tørkede hele chili
 • 10 g. skive julienne galangal
 • 1 hel hvitløk
 • 1 stang sitrongress
 • 1/2 ss. pepperkorn
 • 1 ss. salt
 • 3 sjalottløk
 •  1 ts. Rekepasta
Forberedelse: 😍

✅ Grill eller stek hvitløk og sjalottløk med skallet på. (I Thailand begraver vi hvitløk og sjalottløk i varm aske under bålet i kullovnen).

✅ Stek de til skallet er forkullet og kjøttet er mykt og kokt. Det bør ta omtrent 5-10 minutter, avhengig av å steke metoden. Ved bruk av lav temperatur tar det omtrent 5 minutter. Når hvitløk og sjalottløk er avkjølt, skrell du huden og fjern eventuelle forkullede flekker.

✅ Skjær chili og fjern bort frøene. Kutt eller riv chilien i store biter. Skjær galangal i tynne biter og Julianne dem.

Se forskjellige chili typer her: https://www.facebook.com/Thaitapas2121/videos/213777507292102

✅ Skjært sitrongress i tynne skiver. Du trenger bare omtrent halvparten av sitrongress stangen, som ca. 6-7 tommer. Bruk del av sitrongress stangen som nærmere roten. Se forskjellige ferskede krydder HER!

✅ Sett panne på ovn med middels varme, rist chilier og sitrongress til det er blitt brunt. Det bør ta ca. 2-3 minutter. Ta de stekte chilipepperene og sitrongress i bolle.

✅ Tilsett resten av krydderne, bortsett fra hvitløk og sjalottløk, og rist dem ved å flytte dem rundt pannen.

✅ Stek dem til de er duftende, i ca. 2 minutter. Fjern krydderne fra varmen.

Pundene: 😍

👉 Begynt med chili og salt. Når chilipeppene dine er grovt malt, tilsett du sitrongress.

Pund de videre til sitrongresset er grovmalt. Tilsett alle de andre krydderne, bortsett fra hvitløk og sjalottløk.

👉 pund igjen til det er godt blandet, det kan ta opptil 30 minutter, avhengig av hvor hard du pundet dem og størrelse på mørtel.

👉 Tilsett stekte hvitløk og sjalottløk. Pund dem igjen til alt er blandet og glatt.

👉 Til slutt tilsetter du rekepasta og pund de videre for å blande alt krydderne sammen. Massaman karripastaen skal være mørkerød av stekte ingredienser, finmalt og velduftende.

👉 Stek den pundet ferdig karripastaen i vegetabilsk olje for å beholde den lenger!

Tips: 🍲🍽

✅ Bruk den store cayennepepper eller lange rød pepper for å få smak og farge, men ikke sterk. Massaman karripastaen skal være krydret, men ikke sterk.

✅ Det vanskeligste å dunke er sitrongresset. For å spare din tid anbefaler vi at du først behandler ingrediensene i en blende og avslutter det i mørtel.

✅ Pund karripastaen i en mørtel kan knuse og skille fibrene i motsetning til kutting den fra du får med Food prosessor som blende.

Se hjemmelaget hjemmelaget Massaman karri HER!

Følg oss på Rett i Munnen og du vil ikke miste av de gode nyhetene

Følg: https://www.facebook.com/Thaitapas2121 for å få nyttige inneholde fra oss! 😍

Ringt: 467 25 429 for bestilling! 😍😋