Bli kjent med 5 typer chili som bruker mest i Thaimat. 🤗

Chili er et hoved krydder som ofte brukes i thailandsk mat. Mange thairetter har en krydret smak fra chili. Vi bruker chili i mange thaimat retter og chilitypen er også forskjellig.

I dag skal jeg introdusere 5 typer chilipepper som er mest brukt i thaimat.

🌶🔥   Cayenne pepper

Long red pepper, chili spur pepper og spur pepper på engelsk. Opprinnelig kommer fra Sør-America, men har vært dykket i Thailand i mange års siden. Vi bruker de både grønn og rød. Chili inneholder A, B og C-vitaminer. Visste du at chili kan redusere risikoen for overvekt og fedme? 😋👍🔥🌶🍜

🌶🔥    Chilli Padi, Bird’s Eye Chilli

Bird Chilli, Thai pepper. 🌶 Vær forsiktig fordi Thai bird’s eye chili kan gi deg 50,000 – 100,000 Scoville Heat Unit. 🔥🔥 Scoville Heat Unit er et mål på spiciness av en bestemt chili. En Scoville Heat Unit (Scoville) eller SHU i forkortelse. 🤗🔥🌶

🌶🔥    Tabasco pepper (พริกกระเหรี่ยง) 🌶

Opprinnelig kommer fra Mexico. 🇲🇽 Tabasco pepper chili har dyrket i Thailand og Burma grenser. 🌶 De er også brukt i mat industri i Mexico og du kjenner godt på navnet «Tabasco» saus.  👍🔥🌶

Vær forsiktig forskjellig mellom Chili Padi eller bird’s eyes chili og tabasco chili.
Chili Padi eller bird’s eyes chili har mørke grønn farge mere enn Tabasco chili som har lyse grønn.

🌶🔥    Pepper gem

Pepper gem er en type av bird’s eye chili, 🌶 men det er større mer enn bird’s eye chili. Pepper gem er viktig for Thailands økonomiske avlinger dvs. vi bruker pepper gem chili også i mat industri. 👍 Du kan bruke pepper gem chili både fersk og tørr. Pepper gem chili er også klassifisert som krydder🌶 slik alle må ha inntatt i thailandsk husholdninger på lang tid. 👍😍🍲

🌶🔥    Tørkede chili

Faktisk tørkede chili betraktes som en form av bevaring av mat. 🍲 I noen år med jordbruk er det en overflod av råvarer. Bønder bringer sine jordbruksavlinger og tørker de for å beholde og kan bevare maten i lang tid. 👍😍 Tørket chili er et resultat av konserveringen av mat. For å lage tørket chili, kan man brukes mange typer av chili. Alle typer av thai karripasta brukes også tørkechili. 🌶🤗👍🍲

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s