3 forskjellige typer thai basilikum.

Visste du at det er ca. 3 hovedtyper thai basilikum som brukes mest i thailandsk mat?

Du kan se at hver type thai basilikum er veldig lik, men allikevel de er forskjellige! 🤔❓

Ikke bare det ser slike, men smak og lukt er også forskjellige. 🤔 Du kan kanskje kreves observasjon og lukter det for å klassifisere hva slags basilikum er det.

Rett i munnen vil vise deg forskjellige thaibasilikum og hvilken thailandsk mat som bruker det basert på hver type basilikumen.

Holy-Basil er på engelsk, men på thai kaller vi «Bai Kra-pao». Bai Kra-pao har en duftende aroma. Den Holy-basilikumen har litt krydret smak når du prøver det, sammenlignet det med andre basilikum. Når du ser på grener eller blader av den typen basilikumen, legg merke til korte hvite hår som dukker opp lang hele grener og blader.

Vi bruker ofte Holy-basilikumen til stir-fried pork, kylling eller sjørmat with basil. F.eks. Stir-fried pork with basil. Og pga. det har unik lukt og smak, derfor brukes vi ikke Holy Basilikumen i karriretter.

Thai Sweet-Basil er også på engelsk. I Thailand kaller vi «Bai Horapha». Thai Sweet basil opprinnelig er fra Sørøst-Asia.

Det er en vanlig ingrediens blant kjøkkenene i denne regionen. Thai Sweet basil har litt krydret og lakrisaktig smak. Når gjelder det utseende, har thailandske basilikum en lilla stilk og små, solide blader med takkete kanter.

Vi brukes thai Sweet basilikum for karri retter som grønn karri, rød karri for å få lakris aroma lukt.

Sitron basilikum er en hybrid mellom Great basilikum og amerikansk basilikum. Den vokser først og fremst i Nordøst -Afrika og Sør Øst Asia.

Sitron basilikum er kjent for sin distinkte sitronaroma som er spesielt skarp når den er hakket eller kokt. Sitron basilikum er mild nok til å smake grillet fisk eller reker. Du kan erstattes med sitronbasilikum hvis du er ute etter en frisk vri av smak.

Det er enkelt å lage mat med sitronbasilikum og har ikke noe regle på, men det passer ikke til kjøtt. Sitron basilikum brukes ofte i indonesisk og thailandsk mat. Du kan kjøpe sitronbasilikum fra alle asiatiske butikker.

Alle 3 basilikum typer er hoved basilikum typene som ofte brukes som ferske urter krydder i thailandsk matlaging.

HUSK! Gå på vår side for du vil ikke miste de gode tipse fra oss.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s