Bli kjent med 7 ferske krydder som bruker mest i thai kjøkken.

KAFFIRLIME BLAD

Kaffirlime er sitrusfrukt. Den har sur smak som vanlig lime. I Thailand bruker vi kaffirlime juice for å vaske hår, men vi brukes kaffirlime blader veldig ofte som krydder. Du må skylles nøye bladene før bruk. Du må også rives eller strimles de grovt, for det vil gi deg mer bedre smak enn når du brukes hele. Bruk gjerne 3-4 blader i en rett til 4 porsjoner.  

SJALOTTLØK

Løk er mest kjent for å bruke til mat i hele verden. Løk har mange forskjellige typer. Sjalottløk er en av de blant løkfamiliens. Sjalottløk bidrar de til å holde luftveiene fri for virus og bakterier og holder fordøyelsen i gang. Vanligvis brukes vi sjalottløk sammen med hvitløk. Løken også mest brukt til mat i hele verden. 🥗

HVITLØK
KORIANDER FRØ

Koriander kan hjelpe deg til å senke blodsukkeret, løsne kramper. Den også stimulere utskillelse av mage- og tarmsaft. Ikke bare det, vi bruker koriander for å kurere forkjølelse og hoste. Koriander har en fin aroma og gir til matsaromatisk og god smak. Flere thailandske mat bruker koriander gjennom sine røtter og blader. 

SITRON-GRESS

Sitrongress har masse fantastiske fordeler! Vi brukes sitrongress både i mat og drikk. Sitrongress hjelper deg til å forbedre fordøyelsen, lavere blodtrykk og mye mer. I thai kjøkken har vi bestandig sitrongress på vårt kjøkken.

Hvitløk er kjente som medisinplanter. Thaimat bruker hvitløk i neste alt til matlaging. Hvitløk beskytter mot karsykdommer også hvitløk bidrar til å senke kolesterolnivå i blodet. Derfor bruker vi hvitløk som hoved krydde i vår mat tradisjon.

Husk til å se litt nærme på ingefær og galangal fordi de er gange likt!

GALANGAL ROT

Galangals rot er et krydder som er hjemmehørende i Sør-Asia. Husk til å se litt nærme på ingefær og galangal fordi de er gange likt! Galangal har blitt brukt i både folkemedisin også i mat tradisjon i Thailand.

INGEFÆR

Ingefær bruker vi i Thailand som folkemedisin. Vi bruker ingefær til alt fra å dempe forkjølelse til magevondt. Ingefær planten har vært dyrket i mange tusen år i India og Kina. Den også blir brukt som krydder i vår matlagningstradisjon.

One thought on “Bli kjent med 7 ferske krydder som bruker mest i thai kjøkken.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s