7 tørkede krydder som bruker mest i thai kjøkken.

KORIANDER FØR

Hva er helsemessige fordeler av korianderfrø? Jo, det er mange f.eks. fremme hjertehelse, forbedre fordøyelse, fremme menstruasjonshelse og mm. Mesteparten av thaikjøkken bruker korianderfrø sammen med andre krydder blanding av forskjellige typer karripasta. Korianderfrø har en unik lukt så bruker vi korianderfrø for å marine til kjøtt.

PEPPER

Visste du at pepper kan hjelpe deg går ned i vekt! Blant fordelene med svart pepper omfatter: å forhindre brystkreft, lindre depresjon osv. Både svert pepper og hvit pepper bruker vi som folkemedisin i Thailand. Pepper er en topp karakter som ofte bruk i forskjellige matkultur i hele verden.

TJERNEANIS

Vi har påvirket fått en matkultur med å bruke stjerneanis i mat fra Kina. I Thailand kaller vi stjerneanis «chan 8 kip» og det betyr «8 hexagram stjerne». Stjerneanis hjelper deg til å lindre kramper, dårlig fordøyelse, gass oppblåsthet og fordøyelsesbesvær og mm. Pga. stjerneanis har fantastisk velduft derfor bruker de mest for slowcook i thai matkultur.

TURMERIC ELLER GURKEMEIE

Vær forsiktig å være forvirret mellom turmeric (gurkemeie) og karri. Fordi de ser ganges likt. Begge har sterkt gulfarge, men det lukter ikke samme. Vi bruker turmeric for å få farge til maten. I tillegg bruker vi også turmeric som folkemedisin. Gurkemeie har blitt foreslått brukt ved inflammatoriske sykdommer. I gammeldags bruker vi turmeric som et antimikrobielt middel.

CINNAMON/KANEL

Vi har en kultur med å bruke kanel til mat fra India. Kanel kan brukes til både savory og dessert. Barken av kanel inneholder tanniner og det fungerer som antioksidanter. Kanel har hjulpet til med å stimulere fordøyelsessystemet, lindre flatulens, fordøyelsesbesvær eller lindre magesmerter.

BAY LEAF/LAURBÆRBLAD

Thai mat bruker også bay leaf eller laurbærblad. Egentlig dyrker vi ikke bay leaf i Thailand. Dette krydderet er hjemmehørende i Middelhavsregionen som Hellas, Spania, Portugal, Tyrkia osv. Fordeler av bay leaf kan forbedre fordøyelsen, beskytte hjertet, forhindre halsbetennelse og hoste og mm.

CUMIN SEEDS/SPISSKUMMEN FRØ

Spisskummen frø kaller vi på thai “White candle”. Dette krydderet er også hjemmehørende i Middelhavsregionen. I Thailand har vi fått påvirket å bruke spisskummen frø til mat fra India. Vanligvis bruker vi spisskummen frø samme med korianderfrø ved lett stekte til de blir brun farge og godlukt.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s